Intentaré explicar-te, de la manera més breu possible (veuràs que no ha estat tan possible), les experiències vitals que han donat forma als serveis que avui poso a la teva disposició per ajudar-te a millorar el teu negocis en les àrees de gestió i organització, marketing i vendes i noves tecnologies.

Primer de tot, dir-te que estic convençuda que l’aprenentatge en formacions ben escollides és fonamental per potenciar i mantenir una forta musculatura empresarial.

Estaràs d’acord amb mi en que hi ha molt de tot i per tot arreu. El repte és saber identificar quin és el camí que et durà a l’éxit d’acord amb el teu objectiu.

He hagut de viure i resoldre moltes situaciones complexes durant la meva trajectòria professional i això és perquè m’agraden els reptes. I no només m’agraden sinó que, d’acord amb un input que sempre he rebut allà on he anat, tinc certa facilitat per mantenir-me enfocada i centrada en moments crítics. Potser per això em van escollir com a Cap d’Emergència.

El que avui t’ofereixo és innat. Vull dir que he après moltes coses durant els 22 anys que porto al món laboral però que la meva predisposició per la organització empresarial i els negocis és completament vocacional.

M’apassiona treballar per projectes. La meva infància escolar la vaig passar ideant solucions estrambòtiques de tota mena i sense entendre del tot per a què servien tres coses: la cadira, l’agenda i el llibre de text. L’únic dia que vaig trepitjar el despatx de la direcció vaig redactar un relat sobre la fi del món que va guanyar un premi escolar de literatura.

A la Universitat, estudiant Turisme i Direcció Hotelera, vaig tenir i sentir la llibertat de prendre decisions que em feien sentir veritablement realitzada. Substituïa algunes classes “de cadira” pel desenvolupament de projectes propis relacionats amb la sostenibilitat turística. Alguns d’aquests projectes eren pautats per la institució i d’altres els feia pel meu compte perquè m’enganxava aquesta dinàmica, Vaig obtenir el premi al millor treball de final de carrera de Catalunya. I el premi econòmic el vaig invertir en un Màster en Direcció d’Empreses Hoteleres.

Mentre estudiava el Màster, vaig estar treballant per la cadena hotelera H10 en diversos departaments. El meu objectiu era conèixer en un any la operativa de les diferents àrees: recepció, comercial, restauració…. per entendre de manera global el funcionament d’un establiment hoteler i la coordinació inter-departamental. Cada vegada que hi havia una vacant, m’avisaven. Et pots imaginar el nivell de rotació.

L’experiència a H10 em va dotar d’una visió global del funcionament d’un establiment hoteler i de la necessària empatia i sensibilitat per comprendre les necessitats de cada departament.

Finalitzat el Màster amb matrícula d’honor en el Projecte Final, em vaig mudar a Londres amb el propòsit de perfeccionar el meu nivell d’anglès i adquirir experiència internacional en el sector hoteler.

Allà vaig començar treballant a la Recepció general del Hilton London Metropole Hotel, un apassionant i increïble bogeria d’hotel de 1.054 habitacions i el centre de conferències més gran d’Europa. Els principals mercats eren clients d’EEUU, Orient Mitjà, Sud Àfrica i Austràlia. Als tres mesos d’estar-hi, em van oferir la responsabilitat de gestionar el Club de socis anomenat Hilton Honours, gestionar la recepció privada de tripulacions aèries i implementar un sistema d’optimització dels check lists dels i les recepcionistes que havia dissenyat.

L’experiència a Hilton va asseure les bases per comprendre la gestió dels processos de negoci. Només en les 4 recepcions de què disposava l’hotel ja estaven inventariats i documentats 42 processos que havíem de conèixer per garantir l’excelencia en el servei.

Al regresar de Londres, una llamada de teléfono me abrió las puertas a la siguiente experiencia que marcaría mi trayectoria profesional. Me ofrecieron trabajar como directora de Operaciones y Procesos en un hotel que reabría sus puertas y re-iniciaba su negocio desde cero. Aquello implicó muchísimas cosas: creación e implementación de sistemas de trabajo, desarrollo de productos y servicios, definición de roles, contratación de personal, creación de equipos de trabajo, formación, liderazgo y gestión de equipos, gestión de crisis, replanteamiento de proveedores, comercialización offline y online, diseño de experiencias, etc.

En 8 meses el hotel que re-abrió sus puertas ingresaba tres veces más que el año anterior y el equipo humano se volcaba de lleno en lo que ya no era un proyecto sino una realidad. Fueron años de intenso trabajo y mejora continua para brindar al cliente la mejor experiencia con un servicio excelente. Y todo el equipo se coordinaba y cooperaba con una vitalidad y una energía que aún recordamos. Los ingresos subían año tras año y la clave era la excelente combinación entre la gestión del negocio y las expectativas de lo clientes.

Esta experiencia de 10 años dio forma a mi pensamiento empresarial actual: Procesos y Marketing son dos áreas indisolubles y, de trabajarlas juntas, el resultado es asombroso.

Más tarde llegó un momento clave en mi vida que me transformó como persona. Nacía mi hija y comprendí que para algunas empresas la maternidad sigue siendo un obstáculo para el crecimiento del negocio. Descubrí que mi capacidad organizativa y mi sensibilidad se habían multiplicado al ser madre y aquello que yo creí una ventaja competitiva brutal para un sector volcado en personas supuso más bien un inconveniente empresarial.

Siempre pensé que podía llevar adelante el desarrollo profesional y la maternidad y que, incluso, ambas esferas de la vida podían nutrirse una de la otra y beneficiarse así mutuamente. Pero para ello la clave está en la flexibilidad. Y para que esto fuera posible, empecé a trabajar en un proyecto vital que fuera congruente con mis valores personales.

La Patronal Cecot me dio la oportunidad de formar a empresas y profesionales en las áreas en las que había desarrollado toda mi experiencia anterior y para las que también me había preparado recientemente: gestión de proyectos, marketing, habilidades directivas y competencias digitales.

Transferir a otras personas mi experiencia y conocimientos a la vez que disponer del tiempo para ser y ejercer de madre se acercaba mucho más a conciliar de verdad.

Hoy soy CEO de Olistic.

Col.laboro com a Assessora i Professora a Cecot en les àrees d’expertesa: Ads Campaigns, Digital Business Management, Phygital Customer Experience i Agile Marketing.

Col.laboro en el programa S.O.S Mentoring acompanyant com a Mentora a emprenedors i emprenedores en el seu viatge de la creativitat a la innovació real en la creació de negocis i activitats econòmiques multi-sectorials.

Ponència a l’Agècnia Catalana de Conum, al Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya, sobre “Les Empreses i els Establiments Comercials: Adaptaciones a la Realitat Actual.”

Novembre 2022

Orientada a les persones i als equips, a la productivitat i la salut empresarial.

Fem junts que el teu negoci creixi i prosperi desafiant els reptes presents i futurs. ⁣

La Transformació Digital cobra sentit quan posem les tecnologies al servei de les persones amb el propósit de millorar la seva qualitat de vida, el seu rendimient i el seu potencial.

M’he dedicat sempre en cos i ànima al desenvolupament i la millora de processos de negoci, a perseguir incansablement una Experiència de Client que excedís les seves expectatives i a lligar els processos operatius amb la promesa de marketing de les organitzacions.

Un consell:

Per a més detalls sobre la meva trajectòria professionals, formació acadèmica i certificacions pots visitar el meu perfil de Linkedin.

%d bloggers like this: